27 Şubat 2015 Cuma

Saç rengini açma yolları

Merhabalar!

Saçlarınızın rengini açmak istiyorsunuz ama boyatma taraftarı değilseniz o zaman gelin beraber doğal yollardan saç rengi nasıl açılır inceleyelim :) 

  • PAPATYA
saç açma

Saç açma için birden fazla yöntem var ama en bilineni,uygulananı şüphesiz ki papatya suyu.Papatya suyunun hem yapımı basit hemde etkili fakat bunu sadece güneşli günlerde yaparsanız sonuç alabilirsiniz.Papatyayı imkanınız varsa toplayabilirsiniz eğer toplayacak kurutacak yeriniz ya da zamanınız yoksa aktarlardan da satın alabilirsiniz.

Papatyaları suyun içine atıp kaynatın ve süzün soğuduktan sonra fısfıslı bir şişeye koyup uygulamaya hazır hale getirin.Spreyli bir şişeye koymak size kolaylık sağlayacaktır.
Uygulayacağınız zaman papatya suyunu saçınıza bol bol sıkın saçınıza iyice yedirin ve güneşe çıkın saçlarınız kuruyana kadar bekleyin.

  • OKSİJENLİ SU
Oksijenli su da papatya kadar bilindik bir yöntem hatta sadece saç için değil tüyleri sarartmak içinde kullanılıyor.Oksijenli su baya etkili bir yöntem bunu yapınca güneşe falanda çıkmanıza gerek yok bir kaç saatte saç açılıyor ama ama ama bununda kötü yanı saça çok zarar veriyor ve saçı yakıyor olması.O yüzden oksijenli suyu hiç tavsiye etmiyorum ama yine de ben saçlarımı kısa sürede açmak istiyorum dikkatli kullanabilirim diyorsanız kullanabilirsiniz.


  • LİMON

saç açma

Limonda saç açmada kullanılan bilindik bir yöntem.Bardağın dörtte birine kadar limon sıkıp üstüne de su ekleyin bunu saçınıza sürün ama limon suyunu saça uygularken çok dikkatli olun çünkü limon saçı yıpratır.Etkisini göstermek için güneşe çıkabilirsiniz fakat güneşin altında çok uzun süre durmamaya dikkat edin


  • BİRA
Biranın saçı çok güzel yumuşattığını duyanlarınız vardır bira aynı zamanda da saça doğal bir parlaklık verir.Saçlarınıza birayı uygulayın biraz bekledikten sonra durulamanız yeterli olacaktır.

Bu yöntemler herkeste aynı derecede sonuç göstermeyebilir saç rengi çok koyu olanlar için kolaylıkla rengi açabilecek yöntemler değiller.
Benim bildiğim yöntemleri ve size yazmak için araştırarak öğrendiklerimi derleyip toparlayıp bu yazıyı yazıyorum umarım işe yarar şeyler çıkmıştır.Umarım beğenebileceğiniz bir yazı olmuştur.
Güzel sonuçlar almanız dileğiyle:)

1 yorum:

  1. Merhabalar Ceyda Hanım,

    Saçlarımın rengini ben seneler önce papatya suyuyla açmıştım. Bu yöntem hem çok doğal hem de saçımın rengini birkaç ton değiştirmişti. Saçın rengini yıpratmadan açmak için papatya suyu bence şahane bir yöntem. Evde kolaylıkla saçınızın rengini papatya suyuyla açabilirsiniz. Saç rengi açma işlemiyle ilgili yayımladığım yeni yazımı okumanız için ben de sizinle paylaşmak isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/dogal-yontemle-sac-rengi-nasil-acilir/ 💛

    Güzel okumalar dilerim,
    sağlıkla kalın. 🌞

    YanıtlaSil