3 Mart 2015 Salı

Su içmenizi kolaylaştıracak öneriler


Merhabalar!

   Bugün su tüketiminizi arttırmak için öneriler yazacağım çünkü su içmeyi alışkanlık haline getirmeye çalışıyorum ne yazık ki bende su içmeyi unutanlardanım.İnsanın günde ne kadar su tüketmesi gerektiği yaşına,cinsiyetine gibi faktörlere bağlı olarak değişiyor ve her yerde 1.5 litre 2.5 litre gibi kesin rakamlar yazılıyor ama hiç su içmeyen bir insanın direkt olarak 2.5 litre içerek su içmeye başlayacağını düşünmüyorum.Yavaş yavaş alışarak gitmelisiniz kendimde bir sürü yol denediğim içi birden içmenin bir işe yaramadığını biliyorum.
  Gün içinde almamız gerekenden daha az su tüketirsek metabolizmanın yavaş çalışmasına,vücudun yağ tutmasına, besinlerin sindirilmesinde problemler çıkmasına yol açar.Su içmenin öneminden daha fazla bahsetmeyeceğim çünkü bunu bilmeyen yoktur artık.
  Bu yazıyı benim gibi susamayanlar,günde bir bardak su içmediği günler olanlar için yazıyorum.En ufak bir faydam olursa ne mutlu bana:) Peki su içmeyi hatırlamak için neler yapabiliriz?

  • Öncelikle susamayı beklemeyin.çalışıyor musunuz alın su şişenizi yanınıza onu bitirmeyi hedefleyin ya da kitap okuyorsunuz atıyorum her 10 sayfada bir dönüp su için
  • Her sabah kalktığınızda bir bardak su içmeyi alışkanlık haline getirin
  • Su içmenizi hatırlatacak notlar alın hatta telefonlarınıza bunun uygulamasını yükleyerek size bildirimler gelerek hatırlatmasını sağlayabilirsiniz.Bu konuda uygulamaları daha önce yazmıştım ona bakmak isterseniz buraya ve buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.
  • Öğünlerinizden önce birer bardak su içerek günlük içmeniz gereken su miktarına daha kolay ulaşabilirsiniz.
  • Size su içmeyi sevdirecek şişeler bardaklar alabilirsiniz
  • Evinizde veya iş yerinizde görebileceğiniz yerlere sular koymanız hatırlamanıza yardımcı olacaktır.
Size yardımcı olacak bilgiler vermişimdir umarım.Bol bol su içmeyi unutmayın
Sağlıklı günler 

2 yorum:

  1. Çok önemli bir konuya değinmişsiniz . Susuz kaldığımızda tüm vücudumuz etkileniyor malesef.
    Blog sayfanıza blog keşif etkinliğinden görerek ulaştım :) Hemen takibe alıyorum. Sizi de blog sayfama beklerim. Heranyeganedir.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. Bende su içemeyen biri olarak bir sürü yol denediğim için bunları yazmak istedim
    Teşekkür ederim yorumun ve takibin için canım :)
    Bende geliyorum o zaman takibee:)

    YanıtlaSil