28 Haziran 2015 Pazar

Siyah Noktalarla Savaş Ve Biraz Sohbet


Herkese merhaba
Uzun süredir bloga yazı yazmıyordum.Aslında bir iki şey yazdım ama içime sinen bir şey olmadığı için yayınlamamaya karar verdim.Bloga yazı yazma işinin ciddi bir iş olduğunu düşünüyorum öyle kanepe üzerinde,dantel serilmiş yemek masası kenarında çekilmiş ürün fotoğrafları koymak istemiyorum ha bunu yanlış anlayan çıkmasın lütfen yapan yapsın beni ilgilendirmiyor ben kendi yaptığım işe bakarım.

Bu konuyu birazcık sohbet havasında yazmak istediğim için böyle başladım.Artık blog yazmanın pek değer gördüğünü düşünmüyorum.Ben de bu sıra instagrama yoğunlaşmış durumdayım çünkü kullandığın bir şeyin fotoğrafını atıyorsun ve açıklama dahi yapmana gerek yok iki tane emoji koy zaten o anlatıyor beğenip beğenmediğini bitti gitti.Artık blog yazmak bu yüzden değer görmüyor çünkü orada daha kolay.Buraya yazı koyarken tamamen açıklayıcı oldu mu acaba? Fotoğraflar yetersiz mi? Kötü mü çekilmiş? Yazının uzunluğu nasıl? Yazarken imla hatalarım oluyor mu? Acaba okunacak mı? Bir sürü soru.

Birde bu kadar soruya bu kadar emeğe karşı hakedilen okunma sayısına ulaşmayınca ya da değer görülmeyince insanın hevesi gidiyor.

Neyse bu kadar sitemden sonra artık yazıma geçebilirim buraya kadar '' ay bu kız neyin kafasında ya ''demeden geldiyseniz teşekkür ediyorum ve konuya geçiyorum.

Bugün siyah noktalardan bahsedeceğim çünkü burnumda oluşan siyah noktaları gidermek için bin tane yol denememe rağmen adam akıllı işini yapan tek bir ürün bulamadım.Yakın sonuçlara ulaştım ama sanırım onlar beni tatmin edemedi.
Öncelikle siyah noktalar gözeneklerimizin için yağ,kir gibi maddelerin birikmesiyle oluşup ve kolay kolay gitmeyengillerdendir.Siyah noktaların gitmesi için peeling,maskeler ve siyah nokta giderici bantlar alıyoruz pek bunlar ne kadar işe yarıyor?
Bende pek işe yarayan olmadı daha.Burada size bir ürünü ölesiye övmek istemiyorum bir sürü hazır maske,peeling satın alıyorum ama genelde kendi yaptığım maskelerden sonuç alıyorum zaten bu yüzden blog açmaya ve bildiklerimi yazmaya karar verdim hatta bunları artık video haline getirip youtube'a yükleyip,daha anlaşılır olarak yapmaya çalışıyorum.

Siyah nokta giderici bantlar aslında çok pratik oluyor ama hem tamamen temizlemiyor hemde çok çabuk kuruyor hatta aldığımın yarısını kullanamadan çöpe atıyorum.


Peelingler siyah nokta çıkartmada ölü derileri atmak kadar başarılı olamıyorlar.Bir çok konuda çok yararlı olsalar da bu konuda yetersizler.


Maskelere geçersek benim en memnun kaldığım ürünler soyulabilen maskeler oldu.Organix markasının Altın maske diye bir maskesini kullandım hatta hala da kullanıyorum çünkü tek kullanımlık olmasına rağmen bana aşırı fazla geldi ve kalanını bir kaba koydum arada sadece burnuma uygulamak için kullanıyorum.O maskeyi kullandığımda burnumdaki siyah noktaların çoğunun gittiğini gördüm.

En son kendim bir soyulabilen maske yaptım ve onda da güzel sonuçlar aldım.Onun yazısını da en kısa sürede yazıp paylaşacağım denemek isteyen ya da merak edenler için.


Kısaca siyah noktalarla olan savaşımdan bahsettim sizlere.Uygulayacağım bir kaç tane evde hazırlayabileceğiniz maske tarifi var onları deneyip sizlere yazmaya çalışacağım.

Hem siyah noktalardan bahsettim hemde birazda içimi dökmüş oldum.
Belirtmek istediğim diğer bir konu da şu anda kadar hiçbir markadan bir ürün yollamasını istemedim ve gönderen de olmadı yani burada yazdığım adını,markasını verdiğim ürünlerin hepsi benim tarafımdan satın alınmış ürünlerdir.Hepsini önce kendi üzerimde deneyip yorumluyorum hatta bazen bende işe yaramayan ürünleri başka cilt tipinde nasıl olur diye arkadaşlarıma da denetip öyle yazıyorum.Asla kendi kullanmadığım bir şeyi yaptım ettim diye yazmıyorum.
Sivilcelerinizden kurtulun diye bir video yükledim ona da bir yorum geldi gerçekten etkili mi diye.Ne var bu yorumda diyebilirsiniz ama bana ilginç geldi çünkü inanmamışta öylesine sorulan soru gibiydi.Zaten bende etkili olmasa paylaşmak istemezdim.İnsanların bir şeyi övmek adına yazılar yazmasını geçtim ben orada evde bulunan malzemelerle yapılan bir şeyi anlattım zaten övdüğüm bir şey yok.Yıllardır yaptığım şeyden bahsettim.

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.Umarım kendimi anlatabilmişimdir.Lütfen bu konu hakkında yorumlarınızı esirgemeyin. Yazdığım şeyler hakkında siz neler düşünüyorsunuz yazarsanız sevinirim.





12 yorum:

  1. Ig ya da blog da foto paylasmak.konusunda gercekten cok haklisin. Kaliteli cekilmis guzel konsepti olan fotolu bir yazi cidden cok dikkat cekiyor. Ama benim gibi makinasi olmayan telin cozunurlugu kadar ceken eee bir de yaraticilik konusunda yetersizse yapacak bir sey de kalmiyor :D yani o dedigin kisilerdenim. Siyah nokta konusunda da ayni dusuncelerdeyim
    Bir turlu kurtulus yok sanirim. Gorunumu azaltan gizleyen cozumler dr bi yere kadar. Heleki benim gibi kuruya donuk hassas ciltte her sey reaksiyon veriyor. Bakalim nereye kadar gidicek boyle. Bir merkezde temizletsem diyorum sonrasi yine ayni.olcak herhal :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yanlış anlama fotoğraf konusunda benimde fotoğraf makinem yok telefonumdan çekiyorum ama dikkat edilince telefondan bile güzel sonuçlar çıkabiliyor.Beyaz A4 kağıdına koyuyorum çekiyorum ve gayet hoş gözüküyor.Desenini beğendiğim tişört ve kazaklarımın üstünde çekiyorum ille mükemmel koşulların olması gerekmiyor:)
      Siyah noktaya gelirsek bence temizletsen yine olacak tabi sen bilirsin ama yazdığım gibi soyulabilen maskelerden denemeni öneririm bende etkili olmuştu yine.
      Yorumun için teşekkür ederim :*

      Sil
    2. Ben de kazak ve halilardan yardim aliyorum foto konusunda yanlis anlamadim guzellik destekledim dedigini. Amaaann oldugi kadar diyelim. Yazilarimizin kiymeti bilinsin de. Farmasininkini denedim ama ben mi beceremedim bilmiyorum bir ise yaramadi :( bir daha deneyim onu en iyisi

      Sil
    3. Aradan maydanoz olmuş gibi oldum ama temizletmee :( O işkenceye deymez.Gerçi benimkiler köklüydü ama hem canım çok yanmıştı hem de sonra yeniden oluştu.Senin gittiğin yer nasıl bilemem.Bence doğal yollardan halletmeye çalış :)

      Sil
  2. haklısın canım artık yazının yada fikrin önemi kalmadı.Güzel resim çektin mi herşey oluyor.İnsanlar artık okumaya yada yorum yazmaya üşeniyorlar.Siyah nokta konusundaysa peel off maskeler çok etkili burun bandı falan bence hikaye.Gratis de satılan yeşil peel off maskeyi öneririm herkese

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nivea'nın peel off maskesini denedim ama istediğim sonuca ulaşamadım.Gratis'in maskesini de en yakın zamanda deneyeceğim o zaman:)
      Yorumun için teşekkürler :*

      Sil
  3. Sanırım insanlar okumaya ve yorum yazmaya üşeniyor.Benim de instagram hesabım var ama onda başka blogda başka şeyler yayınlıyorum.İzleyicim ya da okuyucum az bile olsa yine de yazmak bana iyi geliyor.Tabii ki okuyan takip eden olsa ne ala..Ama biz bu işi yurtdışındakiler gibi profesyonel görmüyoruz,yapmıyoruz ve malesef herşeyde olduğu gibi herşeyi hemen tüketip bitiriyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şeyler yazmayı bende seviyorum ama çok emek verilerek yapılan bir şey sadece fotoğraf koyulan bir uygulamanın önüne geçmemeli bence:)
      Ben yazmaya başlayalı 6 ay oldu ve bence blog için uzun bir zaman değil ama yinede sürekli bir şeylerini değiştirmeye çalışıyorum,daha iyi nasıl yazarım?daha iyi nasıl fotoğraf çekerim diye düşünüyorum.Tema değiştiriyorum yeni fikirler düşünüyorum ben sanırım bir iş gibi yürütmeye çalışıyorum.İnşallah çabalayan herkes emeklerinin karşılığını alır :)

      Sil
  4. Fotoğraf ta içerik kadar dikkat çekiyor, hatta bazen daha fazla, ama telefonda çektiğimiz kalite profosyonel olmasa bile eğer dikkatli bir kare ise paylaşmaya değer olabilir.Filtreler ve programlarla hayat kurtulur hatta. Siyah noktaya gelince yağlı cilt sahibi herkesin derdi galiba, tam kurtulmak zor.
    Dayanışma etkinliğinden geldim, güzel bir sayfa ekledim, bize de beklerim, sevgilerle^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle zaten fotoğraf önemli olmasa instablogger diye bir şey ortaya çıkmazdı.
      Bende telefonumla çekiyorum ayarlamalarını yapıyorum bazen gerçekten çok iyi oldu bu dediklerim oluyor.Bence her şey uğraşma ve emek vermekle ilgili.

      Sil
  5. merhaba canım blogunu yeni keşfediyorum bayıldım severek takip edicem :) bende bloguma beklerim tatlım http://fundanndunyasi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil