29 Şubat 2016 Pazartesi

Blog Yazarlığı Hakkındaki Düşünceleriniz-MİM


Sevgili Kelebek Etkisi beni çok güzel bir yazıya mimlemiş ona çok teşekkür ediyorum :) Onun yazısını buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.Hadi hemen cevaplara geçelim:)



1-Yakın çevrenizdeki insanlara blogunuzdan bahsediyor musunuz?

   Blogumdan ailemin ve bir kaç arkadaşımın haberi var.Herkese anlatmayı tercih etmiyorum çünkü her insanın ilgisi başka yönde ve bloguma baktıktan sonra makyaj malzemelerinin,bakımın gereksiz olduğunu düşünecek insanlara bir şeyleri boşuna anlatmak istemiyorum.Benim sadece beni anlayabilecek insanlara ihtiyacım var ailem blog yazdığımı biliyor hatta bazı konularda bana babam yardımcı oluyor.



2-Neden blog yazıyorsunuz?

   Çünkü kendimi iyi hissetmemi sağlıyor.Benim için kaçabileceğim,sığınabileceğim bir yer gibi burası.Okuduğum bölümden dolayı bloguma yazdığım ilgimi çeken konuları çevremde paylaşabileceğim insanlar yok bende böyle bir ortamda paylaşmaya karar verdim.

3-İlk yazınız ile son yazınız arasında ne gibi farklar var?

   Çok büyük farklar olduğunu söyleyemem çünkü ben aynı benim.Bu zaman içerisinde fotoğrafları biraz daha güzelleştirmeye çalıştım ve yaza yaza biraz daha elim alıştı.Yine ilk yazımı paylaştığım zamanki gibi heyecanla yazıyorum yazılarımı, yine her yorum geldiğinde mutlu oluyorum.


4-Blog yazmak normal yaşantınızı nasıl etkiledi?

   Evim birden makyaj malzemeleri ile doldu. Önceden de ilgim vardı fakat yeni çıkan her ürün rüyalarıma girmezdi:)Etrafımdaki her yere acaba burada fotoğraf mı çeksem gözüyle bakmaya başladım.
Blog yazmak benim için büyük bir hobi.Bunu zevk alarak yaptığınız sürece sizi mutlu edecek bir şey.Özel hayatımı asla kötü yönde etkilemedi aksine bana mutsuz olduğum şeylerden uzaklaşabileceğim bir yer sağladı.
5-Yakın arkadaşlarınıza blog yazmayı önerir misiniz?

   Kesinlikle öneririm tabi hemen bırakacak potansiyelleri yoksa.Ben blog yazmaya başlamadan önce yaklaşık 1,5 ay kadar isim aradım bula bula ismini mi buldun diyeceksiniz ama kendi ismimle yazmam konusunda endişelerim vardı.İsme karar verdikten sonra tekrar başlayıp başlamama tereddütüne kapıldım.Acaba devam ettirebilir miydim?
Bende yazabileceğim konuları bir liste yapmaya başladım ne zaman gözüme yeterli geldi o zaman yazmaya başladım:) Sizde eğer blog yazmaya başlamak istiyorsanız ve emin değilseniz benim izlediğim yolu izleyip karar verebilirsiniz:)
6-Hangi kaynaklardan ilham alıyorsunuz?

   Blog yazılarımı yazmak için herhangi bir kaynaktan ilham almıyorum.Oturuyorum ne yazabilirim diye düşünüyorum.Çevrenize dikkatlice baktığınızda yazacak,paylaşacak tonlarca konu bulabiliyorsunuz.
Kendin yap şeklindeki yazılar için bol bol Pinterest'e bakıyorum.Zaten bayılarak izlediğimiz ünlü Youtuberlarda Pinterest'te gördüklerini yapıyorlar:)
7-Diğer blog sahipleriyle iyi iletişim kuruyor musunuz?

   Yeni yeni arkadaşlıklar kuruyorum diyelim:) 5 Blogger arkadaşımla Favori maskaram yazısını yazmak için ortak bir grup kurmuştuk ve hala iletişimimizi kesmedik ve bloglarını özellikle takip ettiğim yüz yüze görüşmesekte çok sevdiğim bazı blogger arkadaşlarım var linklerini aşağıya koyacağım mutlaka göz atmalısınız:)

http://benimtutkumm.blogspot.com.tr/
http://auseesua.blogspot.com.tr/
http://kelebeketkisi39.blogspot.com.tr/
http://miskinkek.blogspot.com.tr/

8-Rahatsız olduğunuz konular var mı?
  
   O kadar çok ki! Firmaların bloggerlara köleleri gibi davranması, bir blogun sadece takipçi sayısına göre iyi ya da kötü olarak değerlendirilmesi, insanların sizinle dalga geçer gibi konuşmaları ya da  blogger arkadaşlarımın onlardan yardım isteyen insanlara çok kötü davranmaları, bazı blogger arkadaşların tüm bloggerları küçük düşürecek şekilde firmalardan ürün dilenmeleri ve bunu her fotoğrafın altına yorum yazarak yapmaları daha yazacak çok şey var ama artık susmalıyım sanırım:)


Bende bu güzel soruları cevaplamak için  BENİM TUTKUM BLOG ,ZEYNEP'İN GÜNLÜĞÜ ,ÇİLEK KOKUSU BLOG , YEPPOJA BLOG , STEANMEEMR  ve GENÇBAKIM BLOG 'u mimliyorum.


Umarım keyifle okumuşsunuzdur.Görüşmek üzere!






17 yorum:

  1. çok güzel ve samimi cevaplar canım :)

    YanıtlaSil
  2. Şu yardım konusu var ya he işte ben ondan çok mağdur oldum zamanında. Ne olur ki daha ilk yazısını yazmış olan bir insana blog konusunda biraz yardımcı olsak. Ne kaybederiz hayatımızdan, 15 dakiak mı? 15 dakikayı yeni bir arkaaşımıza ayırmamuız bize hiçbir kayba neden olmaz. Bu konuda hepimizin biraz daha duyarlı olması lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuyu bende anlamıyorum sanırım insanlara iyilik yapmak zor geliyor bazıları için.

      Sil
  3. Canım benim sağol bende seni çok seviyorum büyük zevkle okudum ellerine sağlık umarım bir gün görüşürüz:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım ♥♥ Umarım bir gün görüşürüz:)

      Sil
  4. çok keyifli bir mim olmuş, kalemine sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim beğenmene sevindim:)

      Sil
    2. Teşekkür ederim beğenmene sevindim:)

      Sil
  5. Sevmek için ille yüz yüze görüşmek ya da çok uzun sohbetler etmek gerekmiyor bence.Bazen birden için ısınıveriyor:)
    Yazımı beğenmene çok sevindim sanırım seni etiketlememişim ama sorular hoşuna gittiyse sende mutlaka yapmalısın :)

    YanıtlaSil
  6. blogun türü ne olursa olsun bu tür kişisel yazılar çok keyifli ve samimi geliyor. Eline sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Bende bu tür yazıları okumaktan zevk alıyorum herkesin ortak zevki sanırım bunlar:)

      Sil
  7. Cok guzel bir post olmus ceyda bencede kendi isminle yazman cok guzel :) benide etiketledigin icin cok tesekkur ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım:) Senden de bekliyorum bu yazıyı:)

      Sil