5 Mayıs 2016 Perşembe

#Faydalı Uygulamalar | Aqualert-Su Hatırlatıcı Uygulama



Gün içinde su içmeyi unutan, günlük su tüketimini ayarlayamayan biri misiniz?
O zaman bu yazım tam size göre.

Belirli bir zorlama olmadan su içmeyi hatırlayamıyorsanız,düzenli su içme alışkanlığınız yoksa bu uygulamayı çok seveceksiniz.

Keyifli okumalar!


mobil uygulama

Aqualert uygulaması günlük su ihtiyacınızı beirleyip gün içerisinde o su miktarını tüketene kadar size bildirim gönderen su hatırlatıcı bir mobil uygulama.
Öncelikle bilgilerimizi doldurarak işe başlıyoruz. Kilo,cinsiyet,günlük aktivite seviyesi,hava sıcaklığı gibi bilgileri girdikten sonra günlük tüketmemiz gereken minimum su miktarı belirleniyor.


Su içtikçe uygulamaya ne kadar ml içtiğimizi ekliyoruz.


Bardak miktarlarını evinizde kullandığınız bardakların boyutlarına göre değiştirebilirsiniz.Ben normal su bardağı (200 ml), küçük su şişesi (330 ml) ve su şişesi (500 ml) olarak ayarlama yaptım.


İsterseniz uygulama size belli saatlerde su içmeniz için hatırlatmalar yapıyor. Hangi saatlerde,hangi aralıklarla bildirim göndermesini istiyorsanız başlangıç ve bitiş saati olarak belirleyebilirsiniz.

Son olarak haftalık su tüketiminize bakmanız için grafikler bulunuyor. Aşağıdaki grafikte salı ve perşembe günü o kadar bildirimi görüp su içtikten sonra bunu uygulamaya eklemeyi unutmuşum:)



Benim gibi su içmeyi alışkanlık haline getiremeyen ya da günlük su tüketimi az olan biriyseniz bu uygulama işinize yarayacaktır.

Sizin yararlı bulduğunuz uygulama hangileri?

Umarım işe yarar bir yazı olmuştur.
Okuduğunuz için teşekkürler
Sağlıklı Günler!

ÖNERİLEN YAZI:






11 yorum:

  1. çok sevdim bu uygulamayı su içmeyi bazen unutuyorum.. bende de günde kaç adım atmam gereken bir uygulama var o da çok güzel çok yürümek lazım ama benim işim hep oturarak :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle su içmeyi unutanlar için,bunu alışkanlık haline getiremeyenler için harika bir uygulama:) Benim çok işime yarıyor.
      Yürüyüş içinde güzel uygulamalar var onları da yazabilirim:)

      Sil
  2. Düzenli su içmeye karar verdigimde ben de bu tarz başka bir uygulama kullanıyordum. Uygulama sayesinde su içmek alışkanlık oldu ve günde 3 litre su içmeye başladım ♡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya gerçekten mi? o zaman harikaymış:)İnşallah bende uygulamayı kullandıkça alışkanlık haline getiririm:)

      Sil
  3. Ben hergün 2 litre hatta daha fazla su içiyorum ihtiyacım yok o yüzden 😂
    Güzel uygulama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İhtiyacınız olmaması güzel bir şey aslında:) İnşallah benim gibi su içemeyenler için yararlı olur ve bizde alışkanlık haline getirebiliriz sizin gibi:)

      Sil
  4. Bende unutuyorum yoğunluktan yemek yemeyi özellikle su içmeyiii , güzel bi uygulamaymış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim gibi olanlar için gerçekten faydalı bir uygulama :)

      Sil
  5. Bende blogumu açtığım zamanlar başka su uygulaması kullanıyordum sonra telefon değiştirince bir daha bulamadım onu. Tabi ki su içme olayı da askıya kalktı:(
    Spora başladığımdan beri düzenli su içmeye gayret edeceğim diye söz verdim kendime o yüzden yeniden arayışlara girdim. Bence de çok faydalı ahhhh bende bir alışkanlık haline getirebilsem bende:)

    YanıtlaSil
  6. Ayy inşallah. O kadar su içemiyorum ki. Bir bardak su içmeden geçirdiğim günü biliyorum. İnşallah bunu alışkanlık haline getirebilirim :)

    YanıtlaSil
  7. Ah bu kesinlikle lazım bana :)

    YanıtlaSil