18 Temmuz 2016 Pazartesi

İş Toplantıları için Giyim Detayları


Kıyafet tercihin, toplantı ortamında kendini en iyi şekilde ifade edebilmeni sağlayacak önemli detayları içerir. Giyim tarzına gösterdiğin özen, iş hayatındaki imajını belirleyecek unsurlar arasında ilk sıralarda yer alır. Özellikle iş toplantılarında, diğer katılımcılar üzerinde bırakacağın etkiyi başarılı bir stil ile üst noktalara taşıyabilirsin. Çift parçalı kombinler ya da tek parça şık bir elbise modeli ile oluşturabileceğin kıyafetler, kendini toplantı boyunca iyi hissetmeni sağlar.
Son dönem ofis modasında kendine sıklıkla yer bulan smart casual giyim tarzının konforlu ve şık parçaları, iş yerinde ve daha da önemlisi toplantılarda kendi stilini belirlemende çıkış noktan olabilir. Öncelikle, ofis hayatında günlük tarzın özgür çizgilere daha yakın olabilirken, toplantılarda seni daha ciddi bir ortamın bekleyeceğini aklından çıkarmamalısın. İş ortamında nasıl bir tarz belirlemiş olursan ol, toplantılarda altın kural, zarif ve rahat stilini denge içinde harmanlayabilmektir. Toplantının içeriğini ve yapılacağı ortamı dikkate almak da, giyim stilini belirlerken işine yarayabilir.
Rahat ve öz güven sahibi olman, toplantıya uyum sağlaman ve kendini en iyi şekilde anlatman için önemlidir. Bunu yaparken rahatlık durumunu, kıyafet seçimi anlamında çok da ileri bir noktaya götürmemen gerekir. Ortama uygun olmayacak sportif çizgileri ya da abartılı dekolteleri kullanmaman, kararında bir iş stiline sahip olmana ve bu sayede iyi bir iş toplantısı geçirebilmene yardımcı olur.
Klasik giyim tarzından yola çıkarak seçebileceğin etek modelleri ile; bluz ve ceket ikilisini toplantılarda rahatlıkla kullanabilirsin. Seçeceğin parçaların yanında renkler de, toplantı ortamına yapacağı etki ile öne çıkar. Göz alıcı ve iddialı renkler, iş toplantısının ciddiyetine ters durabileceğinden, daha açık renklerde kombinler tercih edebilirsin. Beyaz, krem ya da mavinin açık tonlarında renkleri seçerek ortamda pozitif bir hava yaratabilir, böylece iş toplantısından almak istediğin verimi artırabilirsin.
Toplantılarda kullanacağın farklı stillerin yanında, o stili yorumlarken göstereceğin özen de, işine ne kadar önem verdiğini ifade eder. Bu nedenle toplantı için giyeceğin kıyafetlerin her birinin düzgün ve temiz olması önemlidir. Ütü gerektiren bluz veya pantolon gibi parçaların kırışık olmaması, karşındaki insanlara düzen ve disiplin konusundaki hassasiyetine dair ipuçları verecektir. Kıyafet hazırlarken bu ayrıntıları da dikkatlice ele alman, iyi bir iş kadını imajı verebilmene yardımcı olur.
Şık, rahat ve düzgün bir kombin, toplantı esnasında kendine güvenli ve ciddi bir görüntü vermene olanak sağlar. İlgiyi üzerinde toplayacak kıyafet tercihlerini aksesuarlarla tamamlayabilirsin fakat bunu yaparken aşırıya kaçacak, dikkat dağıtıcı aksesuar çeşitlerini kullanmamalısın. Şık minimal küpeler ve sade birkaç yüzük ile giyim tarzında zarafeti sağlamak, abartılı bir imaj sunmadan elegan görünebilmek adına yerinde bir tercih olacaktır.
Klasik stilin şıklığını sunan ama günlük rahatlığı da hissettirebilecek özelliklerde parçalar, iş toplantın için ideal giyim anlayışını oluşturabilmene olanak tanır. Yırtmacı çok derin olmayan bir yırtmaçlı etek, kolsuz bluz ve şık aksesuarlarla oluşturacağın bir kombin için yapacağın ayakkabı seçiminde klasik modelleri tercih edebilirsin. Ayakkabı seçiminde rahatlık ve şıklığı göz önünde tutarken, uzun topuklu veya abartılı süslemelere sahip modelleri kullanmaman, iş toplantısının ciddi ortamını koruman adına yararına olur.
Kendine has giyim anlayışına ve iş toplantısı ortamının getireceği ciddiyete göre hazırlayacağın şık bir kombin, başarılı ve stressiz toplantılar geçirmeni kolaylaştırır. Kıyafetlerini tamamlarken, çanta ve takı gibi aksesuarların yanında makyajına da ayrıca özen göstermen gerekir. Abartıya kaçmadan yapacağın sade ve tamamlayıcı bir makyaj ile görünüşünde istediğin tasarım bütünlüğünü oluşturabilirsin.

8 yorum:

  1. Güzel bir yazı olmus canım cogunu biliyordum teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Önemli bir konu. Odağı toplantıdan uzaklaştırmamak gerek.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir yazı benim için yazılmış resmen :D

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim güzel bir blog sayfanız var takip ediyorum

    YanıtlaSil