6 Ağustos 2016 Cumartesi

Favori 5 Yabancı Dizim


Aklımda en çok yer edinen dizileri sizler için yazdım ve kendimce 5 favori yabancı dizimin bulunduğu bir liste hazırladım.Bu demek değil ki en iyi diziler bunlar ya da ben diğer dizileri beğenmiyorum.Umarım beğenirsiniz ve size fikir vermiş olurum.

1-FRİNGE

yabancı diziler

    Bilimkurgu-Fantastik kategorisinde izleyebileceğiniz en harika dizilerden.Bu dizide FBI'ın bir kolu olan FRİNGE bölümünün araştırdığı gizemli olayları izliyoruz.Dizinin ana karakterleri özel ajan Olivia Dunham, zamanında ilginç deneyler yapmış haylaz bilimadamı Walter Bishop ve onun zeki oğlu Peter Bishop.
Dizi Olivia Dunham'ın ortağının gizemli bir olayda komaya girmesi üzerine bunu çözmek için Walter Bishop'ı 17 yıldır kaldığı akıl hastanesinden çıkarmak istemesiyle başlıyor diyebiliriz. Daha sonrasında doğaüstü olaylar kahramanlarımızın peşini asla bırakmıyor.
Dizi 5 sezon ve toplamda 100 bölümden oluşuyor. Bir solukta izleyebileceğiniz harika bir dizi.



2-HOW I MET YOUR MOTHER


    Dizi Ted Mosby'nin (Ortadaki masum çocuğumuz) çocuklarına anneleriyle nasıl tanıştıklarını anlatmak istemesiyle başlıyor ve 25 yıl geriye dönerek en başından hikayeyi anlatmaya başlıyor.
9 sezon boyunca bu 5 arkadaşın eğlenceli hayatlarına tanık oluyoruz.
Her bölüm eğlence garantili ve 9 sezonun nasıl geçtiğini anlamayacağınız bir dizi.
Lily ve Marshall'ın mükemmel ilişkileri,Ted'in umutsuzca hayatının aşkını araması,Barney'nin çapkınlıkları,Robin'in tüm gariplikleri hepsi birbirinden güzel. Seçim yapmak zor ama yine de benim favori karakterim tabi ki Barney Stinson. Çak bi beşlik!






3-FRİENDS


    FRİENDS 'te How I Met Your Mother gibi 20'li yaşlarındaki yakın arkadaş grubunun hayatlarını anlatıyor. Hatta bu iki dizi birbirine benzediği için hangisinin güzel olduğu tartışma konusu.
Friends 90'lı yıllarda çıkmış New York'ta yaşayan 5 arkadaşın dostluklarını çok eğlenceli bir biçimde anlatan gençlik dizisi.  How i met your mother'dan önce çıktığı içinde haliyle Friends dizisinde esinlenme olduğunu söyleyemeyiz.
Dizinin içindeki espriler çok kaliteli ve izlemeye başlayınca anında bağlanabileceğiniz bir sıcaklığı var.
Dizi toplamda 10 sezon sürüyor.Tavsiyem yavaş yavaş izleyin bitince çok üzülüyor insan.

4-HEROES


    HEROES özel güçleri olan insanların bunu fark etmelerini ve bunun gücün kaynağını bulmaya çalışmalarını anlatıyor. Dizide karakterlerin hızla iyileşme,geleceği görebilme,uçabilme,ışınlanabilme gibi birbirinden farklı güçleri bulunuyor.Ve tabi ki bu özel güçlere sahip olmak isteyecek kötü adamları da unutmayalım.
Dizi 3.sezondan sonra reytingleri düştüğü için 4.sezon 19.bölümle final yaptı. Yine de harika bir 3 sezonu olduğu için bu listeye eklemek istedim.

5-THE VAMPİRE DİARİES


5.diziye karar vermekte güçlük çeksem de fantastik dizi aşkımdan dolayı VAMPİR GÜNLÜKLERİ'ni seçtim.Dizinin ana karakterleri Elene Gilbert ve vampir Salvatore kardeşler. Bir dizi düşünün içinde vampirler,kurt adamlar,cadılar ve hatta melezler olsun ve tabi ki olmazsa olmaz aşk. Hepsinin yoğunluğu içinde birbirine dönüşen kahramanlarımız. Elena'nın aşkından deliye dönen iki kardeş ve mücadeleleri.
Her bölümü birbirinden güzel ama devamlılık sağlayamadığınızda bir önceki bölümde ne olmuştu unutabileceğiniz karışıklıkta. Dizi şu anda 7.sezonu ile devam ediyor.


Benim favori dizilerim bunlardı.Tabi ki favorilerim bu kadar az değil ama her şeyi yazmak mümkün değil.Bana sorsanız sabaha kadar dizileri anlatabilirim ama hepsine ne benim gücüm ne de sizin sabrınız yeter:)

Bakmak isteyenler için başka dizi önerileri:
Breaking Bad- The Mentalist-Sherlock-Lie To Me-The Originals-Pretty Little Liars


Bana önerebileceğiniz ''Ceyda bunu kesinlikle izlemelisin'' diyebileceğiniz diziler varsa önerilerinizi bekliyorum.Benimle yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın!





30 yorum:

  1. Çok güzel bir çalışma. Hiçbir hakkında fikrim yok. İster yerli ister yabancı tek bir dizi bilmediğim gerçeği yüzüme çarptı yazınızla :)))Tek bir dizi izledim. Efsane seçildi. Onun için sayfam da var. Tabii ben açmadım. Açılmış sayfada bana da yer verdiler. Kültür ögeli bir Jane Austen uyarlamasıydı. Doğa, çiftlik, saf, erdemli bir sevda, çiftlik ruhuna uygun her şey ki giysisine kaar, tarım, mimari, aile bağları derken aradığımız her şey oradaydı... Tabii böyle olunca biz de, ben de orada olduk, oldum.
    Adı, ASİ idi o dizinin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asi dizisini yarım yamalak izlemiştim. Şu an tek hatırladığım başrol oyuncuları:(
      Jane Austen uyarlaması olduğunu ilk defa duyuyorum gerçekten böyle harika bir şey yapmışlarsa açıp şimdi izlemeye başlayabilirim.

      Sil
  2. two and a half man :D Çok eğlenceliydi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu da izliyorum ama baştan başlayıp izlemedim. Televizyonda denk gelince mutlaka bakıyorum :)

      Sil
  3. Friends'i ben de çok sevmiştim. Diğerlerini izlemedim ama Fringe'i çok merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fringe'i mutlaka izlemelisin bence. Hem merak uyandırıcı hem eğlenceli hemde öğretici bir dizi:)

      Sil
  4. Benimde tekrar tekrar izlediğim bir dizi.Canımın sıkıntısına Walter'ın çılgınlıkları çok iyi geliyor:)

    YanıtlaSil
  5. Fringe efsaneydi..Heroes'u neden bitirmişlerdi hiç anlamamıştım halbuki epeyi de beğenilmişti..Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heroes çok beğenirdim.Reytingleri düştü diye bitirmişler sanırım öyle okumuştum. Çok büyük haksızlık oldu bence:(

      Sil
  6. Fringe, Md house, Gilmore girls, Lie to me, HİMY, Heroes bunlar sevdiklerim. Çok eskilerden Dallas 'ın muptelasiydim.:) Sonuncusu şaka tabi. Artık dizi izlemeye vakit yaratamadigimdan bıraktım gibi en son aşkım Person of interest'ti. Kimyası güzeldi yeni sonlandı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gilmore girls hiç duymadım.Lie to me ve MD House'u arada izliyorum ikisini de çok beğeniyorum. Diğerine de bakacağım.Teşekkür ederim.

      Sil
  7. Fringe en ama en en en çok sevdiğim yabancı dizi. Bittiğinde çok üzülmüştüm. Yeniden mi izlesem acaba tüm bölümleri ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben 2 kez bitirdim.Arada yine açıp izliyorum :)

      Sil
  8. Fringe ile çok kez karşılaştım, kesinlikle başlamalıyım bu diziye artık yeter 😂 Hatırlattığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. haha friends felan sevdiklerimde buradaymışşşş :)

    YanıtlaSil
  10. Vampir Günlüklerinin daha ilk sezonunun 17. bölümündeyim. 20 tane karakter varsa 17 si vampir oldu kalan 3 ü sabırla vampir olmayı bekliyor :D Diğerlerini bilmiyorum. Fringe 'e başlamayı düşünmüştüm ama içimdeki vampir seven ergen ortaya çıktı ve TVD'ye başladım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonraki bölümlerde cadılar,melezler,kurt adamlar dolusuyla çıkmaya başlıyor. Vampir günlüklerinin şöyle bir dezavantajı var art arda izlemeyince neler geçtiğini unutabiliyorsunuz. Bazen çok hızlı gelişiyor olaylar.Ben bölümlerin biraz ilerlemesini bekliyorum sonra hızlıca izliyorum. Ergenlik değil bence fantastik dizileri,filmleri hep sevmişimdir bende:)

      Sil
    2. Sanırım ben Ian Somerhalder için izliyor olabilirim :D O nasıl yakışıklılık Maşallah ne diyeyim :D
      -Birazcık spoiler-
      Ama Damon'ın da Elena'yı sevip kardeşiyle kavga edeceğini bilmiyordum. Stefan ile birlikte oldukları için o konu öyle kapanır diye düşünmüştüm :D

      Daha hiç kurt adam görmedim. Görürüm yakında herhalde. Severim kurt adamları :)

      Bu arada söyleyecektim unutmuşum diğer yorumumda benim favori yabancı dizim Doctor Who. ^-^

      Sil
    3. Ian Somerhalder için izlemeyen var mıdır bilmiyorum :) Ne yalan söyleyeyim ilk sezonlarda bende biraz takıktım kendisine :)

      Doctor who'ya bir kaç denk geldim ama düzgünce izleyemedim hiç.Mutlaka bakacağım.Teşekkür ederim:)

      Sil
  11. Uzun süredir izlediğim bir dizi yok.Fringe konu olarak ilgimi çekti ancak karşısında bağlanıp kalmaktan korkuyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fringe çok iyidir.Bağlanabilirsiniz kesinlikle.
      Ama izlemenizi tavsiye ederim:)

      Sil
  12. The Vampire Diaries izlediğim bir diziydi fakat sonra sıkıldım ve izlememe kararı aldım. Blogumu ziyaret ederseniz çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
  13. İzlemekten vazgeçemediğim dizilerdendir Fringe 🙈 Hatta şu an yine izliyorum :) Onun dışında Doctor Who, Vampire Diaries, Prison Break, Teen Wolf, Leverage, Grimm, Supernatural' da harika dizilerdendir. Aslında düşününce saymakla bitmiyor. Ama şimdilik bunlar geldi aklıma. Sevgiler..

    www.mrsgoksin.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep fantastik diziler seviyorsunuz anlaşılan:)
      Önerilerinize mutlaka bakacağım teşekkür ederim:)

      Sil
  14. vampirler hariç diğer hepsi en sevdiğim diziler listeme giriyor kesinlikle =) harika seçimleri güzel bir yazı olmuş. eğer izlemediyseniz ve fringe i sevdiyseniz size aynı yönetmenden 'alias' ı öneririm. şahane bir dizi daha =) sevgiler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum önerdiğiniz filme hemen bakacağım:)

      Sil
  15. fringe efsaneydi gerçekten dünyaya bakış açım değişmişti o diziden sonra :) bloğuma da beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle efsane bir dizi. Blogunuza bakıyorum hemen :)

      Sil