5 Kasım 2016 Cumartesi

Aliexpress'ten Nasıl Alışveriş Yapılır? Nelere Dikkat Edilmeli?


Aliexpress ürün çeşitliliğinin çok geniş olduğu bir alışveriş sitesi.Kimileri bu siteden alışveriş yapmaktan korkuyor kimileri de benim gibi bağımlısı oluyor.Bugün sizlere aliexpress'ten nasıl alışveriş yapılır? Alışveriş yaparken nelere dikkat edilmeli? bunlardan bahsedeceğim.
 Siteye girdiğinizde özellikle aradığınız bir ürün yoksa soldaki 1 numaralı kısımdan nelerin satıldığını inceleyebilirsiniz.2 numaralı kısımdan ister Mailinizle ister Facebook bilgilerinizle giriş yapabilirsiniz.

1 numaralı yere aradığınız belli bir ürün varsa onu yazıyorsunuz.Yazıp,arattırdıktan sonra 2 numaralı satırdan çıkan ürünleri filtreleyebilirsiniz. Sizin için önemli olanları işaretleyip listeyi sınırlandırabilirsiniz.Kargo ücreti ödemek istemiyorsanız ücretsiz sevkiyata tıklayıp sadece ücretsiz kargo seçeneği olan ürünleri görebilirsiniz. 1 parça yazan kutuya tıklayıp tek parça ürünler satın alabilirsiniz.1 parça demezseniz toplu alımlarda olan fiyatlar karşınıza çıkabilir.
3 numaralı kısımdan aradığınız ürünlerin hangi özelliğe dayanarak sıralanacağını belirleyebilirsiniz.En fazla puana göre ya da fiyata göre artan bir sıralama yapabilirsiniz.
NOT:Ucuzdan pahalıya göre sıralamanızda fayda var.Bazen aynı ürün bir satıcıda 3 dolarken diğer satıcıda 10 dolar olabiliyor.

aliexpress
Üstteki fotoğraftaki gibi bir ürün seçiyorsunuz.1 numaralı yerde ürünün renk seçenekleri mevcut.2 numaralı kısımda Türkiye'ye ücretsiz gönderim olup olmadığı yazıyor. Ücretsiz kargo istiyorsanız 2 numaralı yere bakmayı unutmayın.Ürünün ne kadar sürede teslim edileceği yine bu kısımda yazıyor.
3 numaralı kısımda ise satıcının geri bildirimi yazıyor.Bu geri bildirime göre satışlarından ne kadar olumlu geri dönüş aldığını anlayabilir ve rahatlıkla alışveriş yapabilirsiniz.

aliexpressten alışveriş
Sayfanın biraz altına indiğimizde ürün ile ilgili geri bildirimler mevcut. Bu kısım oldukça önemli.Bu ürünü satın alanların ürünle ilgili yorumlarına buradan ulaşabilirsiniz.
1 numaralı kısımda kaç tane geri dönüş aldığı yazıyor.
2 numarada ise yorumları sınıflandırabiliyorsunuz.

Burada önemli olan şey 1 numaralı ''With Pictures'' yazan kısım.O butona tıklayıp ürünü satın alan kişilerin gönderdikleri fotoğrafları inceleyip ürünle ilgili fikir edinebilirsiniz.(2) Bazen ürün görseliyle gönderilen arasında çok fark oluyor bu yüzden alıcıların yüklediği fotoğraflara bakmanız çok önemli.


Alışverişinizi tamamladıktan sonra sepetinize gidip bilgilerinizi doldurma zamanı.

Aldığınız ürünler sepetinizde listeleniyor.İsterseniz her satıcıdan ayrı ayrı isterseniz hepsini birden satın alabiliyorsunuz.1 numaralı kısımda tekrardan kargo bedeli yazıyor. Karışıklık olursa diye kontrol etmekte fayda var. 2 numaralı yerde aldıklarınızın toplam ücreti yazıyor. 3 numaralı yere ''Buy All'' kısmına basarak sepetinizdeki ürünlerin hepsini alabilirsiniz.

Sıra geldi adres bilgilerini girmeye.Burada önemli olan şey türkçe karakter kullanmamak. 
Örneğin: Yoncalı mah. yazmak yerine Yoncali mah. yazmalısınız.
1 numaralı kısımdaki bilgileri girdikten sonra 2 numaralı butona tıklayıp adresinizi kaydedip ödeme kısmına geçiyorsunuz.
İşte bu kadar.Geri kalanı kart bilgileriniz.
Her ürün aynı anda gelmek zorunda değil.Birden fazla ürün aldıysanız kargolar ayrı ayrı günlerde gelebilir.
Kargonuzun nerede olduğunu yine siteden kontrol edebilirsiniz.
Ürünlerinizin gümrüğe takılmaması için 100 Doları aşmamaya çalışın.

Umarım sizin için faydalı bir yazı olmuştur.Siz Aliexpress hakkında neler düşünüyorsunuz?Benimle yorumlarda paylaşırsanız çok sevinirim.

SOSYAL MEDYA HESAPLARIM:

21 yorum:

  1. Ben korkanlardanımama çok açık birşekilde yazmışsın peki banka hesabımda dolar yoksa türk lirasına çevriliyormu para o paypal falan hiç bilmiyorum ben onları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Türk parasına çevriliyor dolar olarak kesilmiyor.

      Sil
  2. çok güzel bir rehber olmuş alışveriş yaparken işime mutlaka yarar,teşekkürler takipteyiz...

    YanıtlaSil
  3. Bugüne kadar Kore'den,Çin'den,Amerika'dan alışveriş yaptım ama nedense Ali express'den alışveriş yapmak beni korkutuyor.Satıcıları iyi analiz edip ona göre alışveriş yapmak lazım,tabi ürün fotoğraftaki gibi gelirse.Yine de çok bilgilendirici bir yazı olmuş.Emeğinize sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende Aliexpress hariç yurtdışı sitelerinden alışveriş yapmaya korkuyorum.Evet yazdığım gibi satıcıların puanlarına ve ürünü alan kişilerin gönderdikleri fotoğraflara bakınca rahatlıkla alabiliyorsunuz.
      Beğenmenize sevindim.Yardımcı olduysam ne mutlu bana.

      Sil
  4. Ne güzel anlatmissin emegine saglik.

    YanıtlaSil
  5. ben de bağımlı halde alışveriş yapıyorum ve genelde çok memnunum gelen ürünlerden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar çeşitlilik ve uygun fiyata bağımlı olmamak elde değil zaten:)

      Sil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kargonun Çin'den geldiğini düşünürsek bence 20 günde gelmesi bile müthiş:)

      Sil
  7. Valla benimde 1 numaralı alışveriş sitem desem yeridir :)

    YanıtlaSil
  8. harika, çok açıklayıcı bir yazı olmuş! elinize sağlık, yeni başlayanlar için çok detaylı ve anlaşılır =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Açıklayıcı olmasına dikkat ettim.Umarım faydalı olmuştur:)

      Sil
  9. Fotoğraflara bakmak çok önemli arkadaşım.Bazen ürün fotoğrafları ile alıcıların attıkları fotoğraflar arasında çok fark oluyor. Ben şimdiye dek yaptığım onlarca alışverişte hiç sıkıntı yaşamadım. Bence cesaretlenme zamanın gelmiş sende bir dene artık:)

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel anlatmışsınız elinize sağlık. Bende geçen gün alışveriş yaptım aliexpress'ten fakat daha bir hafta oldu sanırım 15 gün sonra gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Elinize ulaşma süresi pek belli olmuyor.15 gün içinde gelen kargom da oldu 50 günde gelende oldu.

      Sil
    2. Rica ederim.
      Evet bazı ürünlerin çok geç geldiği oluyormuş.

      Sil
  11. kızıma oyuncak almıştık toplu bir alımdı ve maalesef orjinal ürün gelmedi. açıkçası kozmetik ve farklı branşlarda ürün almaya korkar oldum

    YanıtlaSil