18 Mart 2019 Pazartesi

Goblin Dizisi Konusu-Favori Sahnelerim #KDRAMA


Goblin 2016-2017 yapımı romantik-fantastik türündeki kore dramalarından.
Karakterler:
Kim-Shin:  Eski dönemlerde general olup öldürülen sonra Goblin'e dönüşen karakterimiz.
Ji Eun-Tak: Küçük yaşta annesini kaybetmiş, aç gözlü teyzesiyle yaşayan lise öğrencisi aynı zamanda Goblin'in gelini.
Azrail: Adından da anlaşılacağı gibi kendisi bir ölüm meleği. 
Sunny: Ji Eun-Tak'ın çalıştığı yerin sahibi. Kendisi Azrail ve Goblin ile geçmişte bağlantılı.
Yoo Duk-Hwa: Goblin'e hizmet eden ailenin en küçük bireyi. Büyük bir şirketin varisi. 
🍂
Dizi 900 küsür yıldır göğsüne saplanmış olan kılıcı çekip onu huzura kavuşturacak gelinini arayan bir goblini ve etrafında gelişen olayları anlatıyor.
Kim-Shin (Goblin) eski zamanlarda çok iyi bir generalken gelişen bir takım aksilikler yüzünden Kral tarafından hain ilan edilip öldürülür. Haksız yere öldürülen Kim-Shin dirilir ve hayatına Goblin olarak devem eder. Dirilmesi onun için ödül değil bir cezadır çünkü artık bir ölümsüzdür ve sevdiği herkesin ölümünü tek tek görecek ve kendisi ölemeyecektir. Onu huzura kavuşturabilecek tek şey ise göğsündeki kılıcı çıkartabilecek bir goblin gelinidir. 
Kim-Shin 900 yıl gelinini arar ve yolu bir gün Ji eun-tak ile kesişir. 
Bu arada Goblin'imiz bir ölüm meleği ile aynı evi paylaşmaktadır. Dizide geçmişteki olayları,azrail ile Goblin'in didişmelerini, Azrail'in unutamadığı aşkını ve Goblin ve gelininin sonsuz aşkını izliyoruz.

Şimdi favori sahnelerime geçiyorum. Her birini izlerken çok keyif aldım. Diziyi izlemediyseniz okumanız tavsiye edilmez.
🍂

Ji-Eun Tak'ın Goblin'in gelini olmayı hemen kabullenip gelecek planları yapması.

Azrail'in Eun-Tak'a göre yaşlısın deyince Goblin'in ergenlikleri😂

Azrail-Goblin ve Duk-Hwa'nın Eun-Tak'a yaptıkları sürpriz çok tatlıydı.

938 yaşındayım diye böbürlenen Goblin'in sinemada korkup kendini rezil etmesi.

Goblin de olsanız sevdiğiniz kızı kıskanırsınız.

Eun-Tak'ın kılıcı çıkartabilmek için spor yapması çok eğlenceli sahnelerdi.

Bir Goblin bir Azrail ve bir insanın mükemmel dostluğu

Azrail'in ölü bir psikolog bulunca aşk tavsiyeleri alması 😂

Goblin de olsanız konu kız kardeşiniz olunca hırçınlaşabiliyorsunuz. Bizim Azrail Goblin'in kız kardeşine laik olabilecek mi acaba?


Gelecekteki belli şeyleri görebilen Goblin'in göre göre selfie çeken insanları görüp taklit etmesi. Hemde Joseon dönemindeyken 😅

Sonlara doğru romantikliğin doruklarındayken...

Goblin'in öldüğü yerde evlenmeleri




Tabii her şey mükemmel değildi. Bir karakter vardı ki görünce sinirim tepeme çıkıyordu. O da şu şahsiyet.
Neyse bu adam hakkında yorum yapmak istemiyorum bile.

Ve final...
Final de herkes erdi muradına. Sevmediğim kısımlar vardı. Mesela Goblin kılıcı çekti ve arafta kaldı aradan 9 yılı geçirdiniz ve kızımıza da tüm anılarını unutturdunuz. Tamam her şey güzel ama bu kızın 9 yıl boyunca hiç sevgilisinin olmaması hatta erkeklere bakmaması çok tuhaf. 29 yaşına gelmiş ve dönüp bakmıyor bile. Anılarını hatırlıyor olsaydı bunu yapmasını anlardım ama hiçbir şey hatırlamazken bile bu kadar sadık olması fazla masalsı geldi.

İkinci saçmalık 4 yaşam olayı. Herkesin 4 yaşamı var ve Goblin'in kardeşini geçmişe göre farklı bir bedende görüyoruz ama son hayatında yine aynı kişi yani Sunny olarak karşımızda. Azrail de diğer yaşamında yine aynı yüze sahip.

Eun-Tak ölünce Goblin'in 30 yıl beklemesi beklenilebilir bir şey ama 30 yıl geçmiş zamanı gösterdiklerinde bir şeylerin değişmesini beklerdim. Kıyafetler,ev,teknoloji her şey yerinde saymış gibi duruyor. Ayrıca Eun-Tak'ın 2. yaşamında da aynı liseye gitmesi ve Kanada'da buluşmaları da epey garip olmuştu. Kore'de lise kıyafetiyle Kanada'ya uçmuş anlaşılan.
Neyse bana göre mantık hatalarını saymazsam aşırı güzel bir diziydi. 
Azrail ile Goblin'in çekişmelerini BAYILDIM.
Eun-Tak ve Azrail'in dostluğuna BAYILDIM.
Azrail'in Sunny karşısında kıvranıp durmasına,en ufak bir soruyu günlerce düşünmesine ve aradan geçen 900 yıldan sonra onu tanıyıp hala aşık olabilmesine BAYILDIM.


Yazımı burada bitiriyorum. Ufak tefek ayrıntılar dışında çok beğendiğim bir dizi oldu kendileri. Seveni de çok fazla. Hala izlemediyseniz bir şans verebilirsiniz. Şimdi sizleri beğendiğim başka sahnelerle baş başa bırakıyorum. Hoşça kalın.



Videolarım:






1 yorum: