29 Mart 2019 Cuma

While You Were Sleeping Dizisi Konusu ve Sahneleri #KDRAMA


Dizi romantik-fantastik kategorisinde yer alan 2017 yapımı Güney Kore dramalarından.
Başrollerinde Lee Jong Suk ve Suzy yer alıyor.
Dizi 32 bölümden oluşuyor ve her bölüm 30-35 dk arası.

İzlemeden önce okuduğum konular ile gerçekte olan epey farklı.
Rüyalarında gelecekte olan kötü olayları görüp bunu savcı Jae Chan ile birlikte çözdüklerini okumuştum fakat aslında dizinin konusu bundan çok farklı.

Dizi küçüklüğünden beri rüyalarında kendisi ve başkalarıyla ilgili gelecekte yaşanacak talihsiz olayları gören kızımız Hong Joo'nun annesinin ölümünü görmesi ve buna engel olmaya çalışırken kendisini de kötü bir olayın içinde bulup intihara teşebbüs etmesiyle başlıyor. Ters köşe yapan dizi/filmlere bayıldığım için t
am bu sahnede dizi beni çekmeyi başardı.
Spoiler vermemek adına ayrıntıya girmeden devam ediyorum.
Belli olaylar nedeni ile Hong Joo, Savcı Jae Chan ve polis memuru Woo Tak'ın yolları kesişiyor ve rüyalarında geleceği gören rüya takımımız oluşuyor.
Senin anlattığınla izlemeden düşündüğünün ne farkı var derseniz benim okuduğum kadarıyla kız rüyalarında gördüklerini savcıya anlatıp birlikte olayları çözdüklerini düşünmüştüm fakat rüyalarında gördükleri kişiler genellikle kendileri ile ilgili oluyor. Yani birlikte bir takım olup suçları aydınlatma timi oluşturmuyorlar.

Şimdi sevdiğim sahnelere geçelim:

Dizi ilk bölümüyle sizi çekmeyi başarıyor. İlk sahnelerde savcının, kızın intihar etmesini rüyasında görmesi ve olayların gidişatını değiştirmeye çalışması ters köşe yapan sahnelerdendi.
İlk bölümde böyle bir olgunluk gösteren savcımız Jae Chan'ın yaptığı garip hareketler dizinin en eğlenceli kısımlarındandı.
Hong Joo ağladında sürekli kravatını uzatması 😍
Veeee tabii evdeki sevimli halleri. Hele o pembe pijama takımı yok mu 😅
Dünya tatlısı polisimizin 2. erkek olması üzmedi değil. Kızın gölgesiyle yetiniyor garibim.
Evde yalnız olduğunu sanıp tüm kirli çamaşırlarını ortaya dökmeler⬇
while you were sleeping dizi konusu
Kıskanma sahneleri🤩

Genel olarak sevdiğim, eğlenceli bir diziydi. Son zamanlarda mahkeme sahneli dizileri sevdiğim için ekstra hoşuma gitti. Artık dizilerde şu çocuklukta tanışıp uzun zaman sonra birbirini bulma olayları sıksa da genel olarak olay örgüsü güzeldi.

Savcı Jae Chan'ın Hong Joo'yu kıskanmaları, ilk bölümde kızı tanımadığı halde bir rüyaya inanıp arabasını pert edebilme cesaretini göstermesi 😅 , duruşma sahneleri, memur Choi Dam-Dong ile aralarındaki ilişki ve duruşmalardaki tüm olaylar-savunmalar-yaşanılan ikilemler şahaneydi.

Bugünkü dizi tanıtımımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Beğendiyseniz sizi diziyi izlemeye, ilginizi çekmediyse daha güzellerini yorumlar kısmında önermeye davet ediyorum.
Sağlıcakla kalın 

Önceki dizi tanıtımları:



1 yorum: